Veelgestelde vragen

Online je bestelwagen verkopen is niet evident en kan heel wat vragen oproepen. Dat is begrijpelijk. Daarom verzamelen wij de meest gestelde vragen en voorzien ze van een duidelijk antwoord.
Aanmelden
Hoe meld ik mijn bestelwagen aan?
 
 
Klik op Bestelwagen Verkopen in het menu van deze site en volg het stappenplan. Dit duurt amper 2 minuten.

Start bij Stap 1 met de selectie van het merk en model van je bestelwagen en word geleid naar Stap 2 waar je meer eigenschappen van je bestelwagen kunt invullen. Bij stap 3 'Aangenaam kennismaken' vragen we enkele contactgegevens, zodat we je onze beste prijs snel kunnen doorgeven.

Je krijgt de mogelijkheid om extra achtergrondgegevens in te vullen. Dit kan onze experts een beter beeld van de bestelwagen geven waardoor zij een nog accurater bod kunnen doen.
Kan ik na het aanmelden nog foto's toevoegen?
 
 
Eenmaal de aanmelding is afgerond, ontvang je een bevestingsmail. Via de bevestigingsmail kan je extra foto's toevoegen. Als je geen foto’s hebt toegevoegd, zal onze klantendienst je hoe dan ook een verzoek sturen om dit te doen.
Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?
 
 
Je persoonlijke gegevens worden enkel aangewend om contact met je op te nemen in functie van de verkoop van je bestelwagen. Hetzij om extra informatie in te winnen, hetzij om meteen onze prijs door te geven. Ze worden niet doorgegeven aan derden.
Schatting
Kan ik alleen een waardebepaling laten doen?
 
 
Wij kiezen bewust niet voor een geautomatiseerde tool die de waarde van je bestelwagen berekent op basis van een aantal basisgegevens. Onze visie is dat iedere bestelwagen uniek is, een eigen levensloop heeft gehad en alle aspecten ervan apart moeten bekeken worden om een correcte prijs te kunnen verzekeren.

De berekening van deze prijs is een intensief proces, elk aspect van elke bestelwagen wordt afzonderlijk bekeken. Hierin verschilt onze aanpak zeker van collega-aankopers, maar wij garanderen een directe en vooral accurate aanpak.

We raden aan om ons van bij het begin zoveel mogelijk informatie en duidelijke foto’s te verschaffen, want dit helpt ons om sneller en directer te handelen. Onze service is en blijft weliswaar gratis en vrijblijvend. Na ons bod beslis jij om je bestelwagen al dan niet te verkopen aan Mijn Bestelwagen Moet Weg.
Hoe wordt de beste prijs gegarandeerd?
 
 
Ons voorstel is gebaseerd op de gegevens die je bij het aanmelden hebt ingegeven. Onze experts hebben jarenlang ervaring in het taxeren van bestelwagens. We baseren de schatting op hun inzicht in de Belgische automarkt.
Hoe lang geldt het bod dat ik voor mijn bestelwagen krijg?
 
 
Ons bod is een week geldig. Indien deze termijn verstreken is en je toch de bestelwagen wilt verkopen, neem dan gerust contact op.
Is het bod gegarandeerd?
 
 
Ons hoogste bod is altijd gegarandeerd. Dat betekent dat je na acceptatie van dat bod niet meer hoeft te onderhandelen over de verkoopprijs, mits je de eigenschappen van de bestelwagen goed hebt omschreven.
Inlevering & verkoop
Hoe gebeurt de inlevering van mijn bestelwagen en betaling?
 
 
Een vlotte inlevering gebeurt op afspraak. Onze medewerker overloopt de documenten die je bij inlevering indient. De betaling naar je bankrekening wordt bij het binnenbrengen van de bestelwagen onmiddellijk voldaan met een instantoverschrijving. Dit betekent dat u de som meteen op uw bankrekening ziet verschijnen.
Hoe snel wordt mijn bestelwagen verkocht?
 
 
Het hoogste bod krijg je ten laatste na 48u of twee werkdagen telefonisch of via e-mail toegestuurd. Als je akkoord bent met dat bod, dan kan je de bestelwagen meteen verkopen.
Wordt de staat van mijn bestelwagen gecontroleerd?
 
 
Het bod is gebaseerd op de gegevens die je hebt ingevoerd. Als blijkt dat dat de bestelwagen niet overeenkomt met deze gegevens dan kunnen wij een nieuw bod opstellen. Het oorspronkelijke bod vervalt.
Wat als Mijn Bestelwagen Moet Weg mijn bestelwagen niet verder verkocht krijgt?
 
 
Eenmaal je je bestelwagen hebt verkocht aan Mijn Bestelwagen Moet Weg, draag je met de verkoop het eigendom over en vervalt hiermee iedere plicht of verantwoordelijkheid over de bestelwagen. Geraakt de bestelwagen niet verder verkocht, dan is dit geen zorg voor jou gezien Mijn Bestelwagen Moet Weg de nieuwe eigenaar is.
Overige
Kan ik ook mijn bestelwagen met schade verkopen?
 
 
Ja, dat kan. Vermeld tijdens je aanmelding welke schade je voertuig precies heeft en voeg een aantal detailfoto’s toe waarop de schade duidelijk te zien is. Op die manier kunnen we de schade correct inschatten en een gepast bod uitbrengen.
Kan mijn voertuig ook opgehaald worden?
 
 
Ja, als u dat wenst maken wij een afspraak voor ophaling van de bestelwagen. Als u de bestelwagen toch zelf komt inleveren kunnen wij u eveneens terug naar huis brengen. 
Kan ik een bod accepteren en dan annuleren?
 
 
Wanneer je een bod geaccepteerd hebt, maar nadien toch afziet van de verkoop, dan zijn wij op basis van deze 'contractbreuk' genoodzaakt een annulatievergoeding aan te rekenen voor de gemaakte kosten van je dossier. In dat geval krijg je een annulatiefactuur toegestuurd, die 15% van het verkoopbedrag bedraagt met een minimum van 300 euro.
Wat is de rol van Mijn Bestelwagen Moet Weg?
 
 
Mijn Bestelwagen Moet Weg koopt tweedehands bestelwagens van een particulier of een bedrijf. Mijn Bestelwagen Moet Weg controleert de aanmeldingen, taxeert en biedt de beste prijs voor uw tweedehands bestelwagen. Wij nemen dus alle praktische zaken over. Het enige wat je nog hoeft te doen, is uw voertuig online aanmelden en het bod accepteren, bij akkoord.
De ervaringen
van onze klanten
liegen niet ...
 
 
Mijn bestelwagen was in 4 minuten aangemeld
 
 
Gegarandeerd de beste prijs
 
 
Bij inlevering kreeg ik onmiddellijk mijn geld
 
 
Geen onderhandelingen met diverse potentiële kopers
 
 
Professionals doen het papierwerk en regelen een gratis terugrit naar huis
Ik kreeg de gegevens van MijnBestelWagenMoetWeg.be door via een vriend die zijn kipper aan hen had verkocht. Zeer tevreden 👌
 
Sam D. uit Brugge
Als zelfstandige steek ik liever tijd in mijn werk, zodat mijn klanten tevreden zijn. Van zaken zoals de verkoop van mijn bedrijfswagens ken ik niets. Ik heb het volste vertrouwen in MijnBestelwagenMoetWeg.be. Heb een goeie prijs gekregen en alles was vlot afgerond. Ze zijn zelfs de camionette komen halen. Topservice.
 
Geert D. / Zelfstandige uit Berlare